Kun ihminen siivet keksi

Oletko koskaan miettinyt, kuinka monta metallilintua taivaalla liitelee? Vaikkapa juuri tällä hetkellä?

Monta. Monen monta ja monituista.

Alla on kuvakaappaus Flightradar24.comin lentoliikennekartasta Keski-Euroopan yllä tämän blogitekstin kirjoitushetkellä perjantai-iltana. Lentokoneiden laskemiseen eivät sormet ja varpaat riitä, ja tässä kuvassa on tietysti vain osa Eurooppaa. Aasian ja Amerikan yllä jylisee myös lukematon määrä moottoroituja lintuja.

Valtaosa koneista on luonnollisesti liikelentoja, mutta mukaan kartalle mahtuu myös joukko yksityislentäjiä. Yhtä kaikki, vilinää korkeuksissa riittää.

Kuvakaappaus Flightradar24.com-verkkopalvelusta perjantaina 15.6.2018 klo 20.30.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan lentoliikennettä enemmänkin, suosittelen tutustumaan Flightradar24.comin tarjontaan tarkemmin.

Lyhykäisyydessään palvelu seuraa suurta osaa pallon ympäri leijailevista koneista ja mikä hienointa, merkittävä osa datasta on peräisin innokkailta harrastelijoilta. Kuka tahansa voi nimittäin rakentaa seurantalaitteen, joka nuuskii radiosignaaleja lentokoneiden liikkeistä. Allekirjoittaneenkin ikkunalaudalla on hyrräämässä kone, joka kuuntelee radioaaltoja yötä päivää ja välittää havaintonsa Flightradar24:n kartalle.

Uteliaisuuden tyydyttämisen ohella tällä tekstillä on myös opetus tarjottavanaan: Tämän kartan nähtyäsi et enää toivottavasti hämmästele, miksi lentoliikenne on merkittävä päästölähde ja uhka ympäristön hyvinvoinnille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *