Netin syövereistä

Ennen vanhaan jokaisella nettisivustolla oli linkkilista, johon oli koostettu kirjoittajan tekemiä poimintoja. Nykyisin listat ovat harvinaisia, koska ihmiset ovat tottuneet Googlen helppouteen. Hakukoneet eivät kuitenkaan välttämättä tarjoa sellaisia helmiä mitä linkkilistoille on poimittu.

Hakukoneoptimointi on oma taitolajinsa. Sen tarkoituksena on taata, että oma nettisivusto on tulosten kärjessä. Valitettavasti tämä yleensä johtaa siihen, että suuret ja suositut sivustot ovat kärjessä. Monella pienemmällä sivustolla, yksittäisistä ihmisistä puhumattakaan, ei ole taitoja, kiinnostusta saati aikaa lähteä näpertelemään optimoinnin parissa. Niinpä hyväkin sisältö voi hautautua hakutulosten syvyyksiin.

Tässäpä siis lyhyt linkkilista vanhojen aikojen muistoksi ja hakukoneiden ylivallan murtamiseksi:

  • Kattis ja kumppanit -sarjakuva kertoo eläinpoppoon seikkailuista Savon seudulla ja mahdollisesti muuallakin.
  • Hieman toisenlaista sarjakuvaa tarjoilee Office Animals. Nörttieläinten toimistoarjesta ei valitettavasti ole hetkeen julkaistu uusia strippejä.
  • Instagramissa elämästään kertoilee Seppo, hyväntuulinen koira Turusta.
  • Naurulihaksille sopivaa harjoitusta löytyy Noora Toivon blogista. Humoristisen sanavääntelyn ohella Toivo pohtii urheilijan arkea ja elämän mysteerejä.
  • Nykypäivän selfiehuumalle vastapainoa tarjoilee Urbanex Ninja. Urbaanit ninjat tutustuvat hylättyihin kohteisiin valokuvien ja tarinoiden kera.
  • Doctor Who -faneille puolestaan löytyy sivu, jolle on listattu kaikki sarjan dvd-julkaisut. Tosifani osaa tietysti luetella ne ulkomuistista ilman netin suomaa apua.
  • Lopuksi vielä hävytöntä mainostusta omasta tekeleestäni. Oma leffa- ja kirjakokoelma on näppärä koostaa kotikirjasto.fi-verkkopalveluun.

Tällaisia sattumanvaraisia osumia tällä kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *