Kasvava Tampere

Viime aikoina on uutisoitu, että Tampereella riittää hyvin vetovoimaa suurten kaupunkien joukossa. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että Tampereella on onnistuttu monessakin suhteessa, koska kaupunki houkuttelee uusia asukkaita.

Epäkohtiakin varmasti löytyy – toisaalta tämäkin on tavallaan positiivinen näkökulma, koska silloin kaupunkia voidaan kehittää entistäkin paremmaksi tulevaisuudessa. Esimerkiksi Nysse-joukkoliikenne on hyvällä tolalla, mutta täydellistä se ei ole kaupungin joka kulmalla. Kokonaisuutena nykytilanteessa Tampereen hyvät puolet ovat kuitenkin selvästi suuremmat kuin huonot.

Väestönkasvu vaikuttaa myös kaupungin tulo- ja menorakenteeseen. Asukasmäärän kasvu nostaa verotuloja, mutta samaan aikaan aiheuttaa kustannuksia peruspalveluiden järjestämiseen esimerkiksi terveydenhuollon puolelle. Lisäksi koronaepidemian vaikutukset ja tulevaisuudessa siintävä sote-uudistus näkyvät Tampereella. Nämä näkökulmat edellyttävät järkevää taloudenpitoa ja budjetointia, jotta kaupunki pysyy tasapainossa kasvun tiellä.

Kasvava Tampere tarjoaa kodin, töitä, arjen palveluita ja harrastuksia. Sellaisen mukavan paikan elää ja olla. Tulevaisuudessakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *